Neste MY Renewable Diesel tank je vanaf nu bij ons! Bekijk de voordelen 

Lagere uitstoot met
Neste MY Renewable Diesel

Neste MY Renewable DieselTM is een volledig hernieuwbare diesel (HVO100) die Neste heeft ontwikkeld om de klimaatimpact van transport te verminderen.

Onze HVO heeft verschillende voordelen ten opzichte van fossiele diesel. Het is een volledig hernieuwbare en duurzame brandstof, die tot wel 90%* broeikasgasemissies (CO2e) reduceert. Het kan puur worden gebruikt of gemengd met gewone diesel en biedt lagere onderhoudskosten in vergelijking met andere hernieuwbare alternatieven. Geen enkele technische aanpassing van de motor nodig, gewoon tanken en rijden!

Wat is hernieuwbare diesel?

Het is gemakkelijk om hernieuwbare diesel (HVO) te verwarren met andere brandstofsoorten met vergelijkbare namen.
Is HVO een nieuw type op olie gebaseerde diesel? Of misschien een andere naam voor biodiesel? Of is het iets heel anders?
HVO is een premium diesel gemaakt van hernieuwbare grondstoffen die geen nieuwe koolstofdioxide in de atmosfeer vrijgeven. Neste’s gepatenteerde technologie NEXBTL maakt het mogelijk een breed scala aan vetten en plantaardige oliën te gebruiken bij de productie, zoals bakoliën en kookvetten uit de voedingsindustrie en restaurants.

Het resultaat is een product dat aanzienlijk beter is voor het milieu dan fossiele diesel, terwijl het, dankzij de chemische samenstelling, minstens dezelfde prestaties levert en onmiddellijk kan worden gebruikt zonder aanpassingen aan het wagenpark of de infrastructuur.

Voordelen van Neste MY Renewable Diesel vergeleken met fossiele diesel

Dé oplossing om de lokale luchtkwaliteit te verbeteren

Wetenschappelijke studies en tests op de wegen hebben aangetoond dat als u 100% Neste MY Renewable Diesel tankt, naast een CO2e reductie tot wel 90%*, de volgende emissies** worden verminderd:

• tot 33% lager niveau van fijne deeltjes
• tot 9% minder stikstofoxiden (NOx)
• tot 30% minder koolwaterstoffen (HC)
• tot 24% lagere uitstoot van koolmonoxide (CO)
• verlaagde niveaus van poly-aromatische koolwaterstoffen (PAK).

Natuurlijk kunnen lokale emissies effectief worden verminderd door te investeren in een nieuw wagenpark, zoals voertuigen met elektromotoren of de modernste technologieën.

Dergelijke investeringen zijn vaak niet mogelijk op de korte termijn, omdat dit een enorme investering is. Maar om vandaag al de doelstellingen te bereiken om af te zijn van het gebruik van fossiele brandstoffen, biedt Neste MY Renewable Diesel een drop in-oplossing die alle diesel- voertuigen direct kunnen gebruiken.

Goedgekeurd door toonaangevende fabrikanten

De brandstof van Neste voldoet aan de norm EN15940 voor paraffinehoudende dieselbrandstof. De meeste fabrikanten van zware voertuigen, zoals DAF, Volvo, Scania en Mercedes, hebben het gebruik van pure HVO in hun motoren goed- gekeurd. Hetzelfde geldt voor personenauto’s met diesel- motoren van onder andere BMW, Peugeot en Renault.